Aperitiv pateuri cu branza

de katty in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2020 | 6627 vizualizari

 

Daca va place branza la fel de mult cum imi place mie, atunci ar trebui sa pregatiti niste pateuri din astea  cu branza din plin,Este putina munca la aluat, dar merita.
Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 700 gr faina 650+pentru presarat
    • 250 gr osanza
    • 250 gr branza dulce
    • 150 gr lapte batut
    • sare
    Umplutura:
    • 300 gr telemea de oaie
    • 1 ou+1 lingura apa ptr uns
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu branza:

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il  strangem intr-o bila si il dam la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce l-am scos de la frigider, intindem aluatul pe un blat infainat si il impaturim aducand fiecare margine, pe rand, catre interior, pana la jumatatea blatului, dupa care il pliem inca o data pe jumatate. Intindem inca o data  aluatul si repetam operatiunea.

Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il impartim in 4 parti cat mai egale. Intindem fiecare parte intr-o foaie subtire. Pregatim umplutura. Radem telemeaua si o amestecam cu branza dulce si ouale. Punem amestecul de branza la o margime a aluatului si rulam. Taiem sulul format in 7-8 bucati, pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Ungem pateurile cu ou batut cu putina apa sau lapte. Dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos.  

TIPS-URI

1

ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

puteti tine aluatul la frigider peste noapte

3

pateurile sunt bune atat calde, cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

abstract01 1

25.05.2020, 17:01

un deliciu

Rocsi 1

27.05.2020, 20:28

Ce grozave pateuri ne-ai adus!

dantes 1

30.05.2020, 16:19

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa